Acélmagnóliák (1989)
dráma, romantikus 80%

A filmet nézve az egyik pillanatban még hangosan nevetünk, a másikban pedig már könnyekig meghatva pislogunk.
Hat gyönyörű, életteli nő gyűlik össze rendszeresen a louisana-i Chinkapin fodrászatában. Shelby az esküvőjére készül, és míg édesapja próbálja elhessegetni a magnólia fájukon megtelepedő madarakat, édesanyjával, M’Lynnel (Sally Field) betér Truvy (Dolly Parton) üzletébe. A tulaj épp egy frissen végzős fodrászt tanít be. Annelle-ről (Daryl Hannah) hamarosan kiderül: „bizony van múltja”. A szalon törzsvendégei pedig, Claire (Olympia Dukakis), a volt polgármester felesége, és a kiállhatatlan, ámbár gazdag Ouiser (Shirley MacLaine) rendkívül kíváncsi természetüknek engedve szeretnék kipuhatolni az ifjú segéd titkát.

acelmangoliak22.jpg

A legmegkapóbb ebben a filmben az élet maga. A körforgás, amit tökéletesen figyelemmel kísérhetünk a hölgyek szemén át. Az esküvő a tökéletes remény megtestesülése. Az ifjú pár bízik benne, hogy ez az érzés örökké tart, hogy együtt öregednek meg és közösen nevelik a gyerekeiket, majd felügyelik az unokákat. Ezek nem tűnnek irreális álmoknak, és Shelby (Julia Roberts) ebben nem különbözik más menyasszonyoktól. A történet gyakorlatilag ezt a vonalat követi, de mivel az ifjú pár élete kihat másokéra is, a szálak rengeteg irányba ágaznak szét. (ekultura)

RENDEZŐ: Herbert Ross
FORGATÓKÖNYVÍRÓ: Robert Harling
ZENE: Georges Delerue
SZEREPLŐK: Julia Roberts, Shirley MacLaine, Sally Field, Daryl Hannah, Sam Shepard, Tom Skerritt, Olympia Dukakis

Filmterasz

Leírás

A jó film pszichológiailag vagy társadalmilag hasznos és választ ad az élet nagy kihívásaira. A Filmterasz közösség legérdekesebb film és sorozatajánlóit itt a blogon is közzétesszük.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása