Vizet az elefántnak (2011)
romantikus, dráma 78%

A jómódú lengyel fiú, Jacob (Robert Pattinson) állatorvosnak készül, ám az államvizsgája napján egy csapásra mindent elveszít. A fiú potyautasként kerül a Benzini-fivérek világhírű cirkuszának vonatára, de szaktudása miatt nem dobják ki. Aztán megismerkedik az igazgató és egyben porondmester (Christoph Waltz) gyönyörű feleségével, az artista Marlena-val (Reese Witherspoon).

vizet_az_elefantnak.png

Szerelem ez az első látásra, a boldogság eléréséhez azonban rögös út vezet. Időközben csatlakozik hozzájuk Rosie, a négytonnás, lengyelül értő elefánt is, aki a beteljesedés kulcsát hordozza számukra. Szerelem és barátság, féltékenység és árulás, vidám és nehéz napok sora vezet el végül a végső, mindent eldöntő tragédiához, amely kinek halállal, kinek pedig a szabadság ígéretével végződik. (moziverzoom)

A sztori az 1930-as években játszódik, amerikában. Bár nagy a szerelem, mégsem egy giccses limonádé filmet láthatunk, hanem egy valódi cirkusz kulisszái mögött járunk vérben és mocsokban. Kifelé a cirkusz csodát és varázslatot ígér, de kemény munka ezt a látszatot fenntartani. Mert a cirkusz nem állhat meg, vagy az egész társulat éhezni fog. És a zsarnok igazgató, aki élet és halál ura, bármit megtenne, hogy folytatódjon a show, és hogy övé maradjon a legszebb nő.

https://hbogo.hu/filmek/vizet-az-elefantnak

RENDEZŐ: Francis Lawrence
ÍRÓ: Sara Gruen
FORGATÓKÖNYVÍRÓ: Richard LaGravenese
ZENE: James Newton Howard
SZEREPLŐK: Christoph Waltz, Reese Witherspoon, Robert Pattinson, Hal Holbrook, Jim Norton, Richard Brake, James Frain

https://www.facebook.com/groups/filmterasz/permalink/4387550294669071/

Leírás

A jó film pszichológiailag vagy társadalmilag hasznos és választ ad az élet nagy kihívásaira. A Filmterasz közösség legérdekesebb film és sorozatajánlóit itt a blogon is közzétesszük.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása